Samen voor 15% minder gas gebruik

Ik zet ook de knop om

Iedereen moet aan de slag om minder gas en energie te gebruiken. Kijk wat jij kunt doen om te besparen.

15_-bewoners- 1080x1080-uitgebreid douchen - 5 min- douchen

Onze energierekening stijgt en alles wordt duurder. Steeds meer mensen komen hierdoor in de financiële problemen. We moeten snel minder afhankelijk worden van gas uit Rusland en tegelijk bijdragen aan een beter klimaat. Daarom is het belangrijk dat iedereen nú extra gas en energie bespaart. Zet ook de knop om. Kijk wat jij thuis kunt doen, op je werk en bij de mensen om je heen. Zo komen we samen warm de winter door.

Agenda

Wil jij meer te weten komen over energiebesparing? Of organiseer je zelf een leuke actie met je bedrijf?
Bekijk de evenementen in de agenda of meld je eigen bijeenkomst aan.

Filter op doelgroep

Meer doen dan alleen zelf energie besparen?
Meld hier jouw energie besparingsactie aan.

"*" geeft vereiste velden aan

DD slash MM slash JJJJ
Tijd*
:
Voor wie is de bijeenkomst?*
Toegestane bestandstypen: png, jpg, jpeg, webp, gif, Max. bestandsgrootte: 1 MB.
Voeg hier een aantrekkelijke foto toe, liefst in vierkant formaat.
Gegevens*
Hidden
Voor wie is de bijeenkomst?

Kom in actie bij geldzorgen

Niet voor iedereen bieden de besparingstips genoeg hulp om de energierekening te kunnen blijven betalen.

Als je een inkomen hebt op of net boven het sociaal minimum, kom je mogelijk in aanmerking voor de eenmalige energietoeslag van ongeveer € 800,-. Hiervoor kan je contact opnemen met je gemeente. Op Geldfit.nl kan je een korte online test doen om te ontdekken hoe jouw financiële situatie is en welke hulp je verder kan krijgen. Ook kan je anoniem bellen voor hulp bij geldzorgen.

Lees meer over hulp bij geldzorgen op geldfit.nl

De gemeente Amsterdam ondersteunt Amsterdammers met een laag inkomen met €275,- korting op een energiezuinige koelkast of wasmachine.

Ga naar Amsterdam.nl voor meer informatie

Extra besparen

Er is nog meer dat je kunt doen om verlies van warmte te voorkomen. Lees hier hoe je met kleine of grote investeringen je huis direct energiezuiniger kan maken.

Kleine tips met grote impact

Grote aanpak

Isolatie houdt de warmte binnen

Goede isolatie van je woning voorkomt dat de warmte naar buiten gaat. Door de isolatie van je woning te verbeteren, bespaar je op gas en heb je minder last van kou en tocht. En als je twee of meer isolatiemaatregelen neemt, kan je met een subsidie zo’n 30% van de kosten terugkrijgen.

Lees meer over isoleren op Verbeterjehuis.nl

Start met een check

Je huis energiezuiniger maken levert je veel op: minder verbruik van gas, een lagere energierekening en het is beter voor het klimaat. Maar waar moet je beginnen?

Lees meer over isoleren op Verbeterjehuis.nl

Verwarm zonder gas

Een warm huis zónder of met minder gas: dat kan door te gaan verwarmen met een warmtepomp. Een hybride warmtepomp werkt samen met je cv-ketel waardoor het in veel woningen te gebruiken is. Ook als je woning niet zo goed geïsoleerd is. Voor een hybride warmtepomp krijg je ongeveer 30% subsidie.

Lees meer over isoleren op Verbeterjehuis.nl

Meld je aan voor de 15% GasTerug Nieuwsbrief. Elke twee weken sturen we een update van alles wat speelt in het netwerk. Uiteraard kan je ten alle tijde weer uitschrijven.