15% GasTerug

Help een ander de Winter door

headers nieuwsberichten

Doneer jouw €190 compensatie aan iemand die het hard nodig heeft!

Door de oorlog in Oekraïne en de daarop volgende stijging van de energieprijzen zijn heel veel mensen in de problemen gekomen. Veel mensen dreigen deze winter letterlijk in de kou te komen zitten. Daarbij gaat het zowel om de mensen in Oekraïne, die door de beschietingen van het Russische leger zonder elektriciteit zitten, als om mensen in Nederland waarvoor de energierekening onbetaalbaar dreigt te worden. Deze winter zullen er in ons land naar verwachting bijna 1 miljoen mensen in zwaar weer terecht komen, ondanks de tegemoetkomingen van de overheid. Hun bestaanszekerheid staat enorm onder druk door de stijgende kosten voor dagelijkse boodschappen en energie.

Om de stijging van de energieprijzen enigszins te compenseren ontvangen zo goed als alle huishoudens in november en december €190,- compensatie op de energierekening, dus €380,- in totaal. Dit bedrag is bedoeld om de hoge energiekosten deze winter betaalbaarder te maken. Maar wellicht heeft u deze compensatie eigenlijk niet nodig, bijv. omdat u ondanks de hogere kosten niet in problemen komt of omdat u – door speciale omstandigheden – wellicht niet te maken heeft met een stijging van uw energiekosten.

Indien u tot die groep behoort dan kunt u er ook voor kiezen om het bedrag te doneren aan familie of vrienden, of aan een goed doel. Velen gingen u al voor. Zo helpen we elkaar of de mensen in Oekraïne de energiecrisis door. Goede doelen waar u aan kunt denken zijn:

Ik heb een andere bestemming

Wie weet heb jij ook wel een goed idee voor een bestemming van deze €190,0- die je graag met anderen wilt delen. Stuur in dat geval een mailtje naar info@actienetwerkgasterug.nl met als onderwerp ‘bestemming 190 euro’ Zet in deze mail de bestemming die je in gedachten hebt met een korte omschrijving en een link naar de pagina waar je kunt doneren. Laten we er met elkaar naar streven om zo weinig mogelijk mensen deze winter in de kou te laten zitten.